Motto

"Chipurile sunt aratate omului si lumina dinauntrul lor Se ascunde In chipul luminii Tatalui.El se va descoperi,iar chipul Lui [va fi] ascuns de lumina Lui. (Cor.4,4-6)"

26 ianuarie 2013

Subconstientul, Constientul, Supraconstientul, Supraconstiinta

 "Subconstientul,este acel nivel de experienta In care tu nu-ti cunosti - sau nu-ti creezi constient - realitatea proprie. O faci in mod "Subconstient", adica esti foarte putin Constient ca faci aceasta, cu atat mai putin de ce o faci.
 Exemple: functii cum ar fi cresterea parului, clipitul sau bataile inimi sunt lucruri pe care le faci automat. Nu te gandesti: "Trebuie sa clipesc. Trebuie sa-mi creasca unghiile". Aceste lucruri survin - Intregului proces biologic opereaza singur -instructiuni speciale de la tine.

 Subconstientul creeaza solutii instantanee la diferite probleme. El verifica datele primite, apoi intra in banca sa de memorie si vine cu raspunsuri si reactii rapide la o multime de situatii In mod automat. Daca atingi o tigaie fierbinte, nu trebuie sa te gandesti sa iei mana de acolo. O tragi intr-o fractiune de secunda. Aceasta este o reactie automata,bazata pe date anterioare.

 Nivelul Constient - este nivelul in care iti cunosti si creezi singur realitatea, cu o oarecare constienta a ceea ce faci. Cu atat de mult esti constient depinzand de nivelul tau de Constiinta.

  Nivelul Supraconstient - este nivelul de experienta la care tu iti cunosti Realitatea si ti-o creezi fiind total Constient de ceea ce faci. Acesta este nivelul Sufletului.

 Supraconstientul este acea parte din voi care tine de intentia de intentia mai mare a Sufletului.

 Supraconstientul te conduce constant spre urmatoarea experienta de evolutie, in ordinea dorita de Sufletul tau atragand spre tine persoanele, locurile si evenimentele precise, potrivite si perfecte, astfel Incat sa poti obtine combinatia de Cunoastere si Experienta care produce Simtirea, creand Constientizarea Adevaratei tale Fiinte.

 Acest nivel de Constiinta se cheama Trei-In-Unul,se numeste Supraconstientul (Constiinta Christica, Constiinta Inaltata).

 Supraconstiinta - este cand Subconstientul, Constientul si Supraconstientul sunt combinate si apoi ele transced.

 Atunci treci  in pura stare de A FI. Aceasta este Suprema Sursa a Creatiei din Voi. O puteti trai ca experienta Inainte de moarte sau dupa."






    Fragmente din cartea : "Acasa cu Dumnezeu"
Floryn