Motto

"Chipurile sunt aratate omului si lumina dinauntrul lor Se ascunde In chipul luminii Tatalui.El se va descoperi,iar chipul Lui [va fi] ascuns de lumina Lui. (Cor.4,4-6)"

12 octombrie 2015

Sufletul si Monada



Sufletul si monada
Discipolul are nevoie sa invete sa-si controleze si sa-si antreneze mintea pentru a primi comunicatii de la cele trei surse.
 • Lumea materiala obisnuita.
 • Sufletul, devenirea constienta de discipol, un lucrator intr-unul din ashram-urile maestrului. • Din triada spirituala (vointa sprituala, intuitia si mintea superioara) care actioneaza ca un intermediar intre monada si creierul personalitatii incarnate pe Pamant.
Acest lucru are loc datorita faptului ca la cea de-a treia initiere sufletul si personalitatea s-au unit, asadar acum poate veni ghidarea de la triada spirituala si de la monada.
Dualitatea a luat locul triplicitatii.
Triplicitatea fiind extensia de suflet anterioara, sufletul si monada. Sufletul si extensia de suflet au fuzionat impreuna, asadar un nivel de ghidare mai inalta este posibil acum.

Sufletul si Antakarana


La cea de-a patra initiere, antakarana sau podul pentru linia de comunicare a fost construita de catre personalitatea incarnata, prin corpul cauzal sau corpul suflet pana la triada spirituala si monada.
O data ce este construita antakarana, corpul cauzal arde, iar sufletul se reuneste cu monada.
(Mai tarziu in aceasta carte am dedicat un intreg capitol intelegerii antakaranei si am oferit meditatii si sfaturi despre cum sa o construiesti).

Relatiile sufletului in propriul plan de existenta

Sufletul in propriul sau plan realizeaza constient relatia lui cu maestrul si cauta sa trimita acesta constientizare catre personalitatea incarnata.
Sufletul nu este constrans de timp si spatiu. La nivelul sufletului timpul si spatiul nu exista in felul linear in care exista aici pe Pamant.
Sufletul in propriul sau plan are, de asemenea, relatii cu alte suflete, de obicei din aceeasi raza ca a sa. (intelegerea razelor va fi discutata in detaliu intr-un capitol urmator) Sufletul lucreaza intr-o formatiune de grup si constiinta in planul sau.
Constiinta de grup reprezinta un lucru pe care sufletul doreste in cele din urma sa-l vada si in acest plan Pamantean.
Acest lucru se va intampla atunci cand majoritatea extensiilor de suflet din acest plan vor lua cea de-a treia initiere.
Din punctul de vedere al maestrului este abilitatea sufletului de a-si controla instrumentul (personalitatea incarnata) si sa lucreze prin ea. Acesta este principalul interes.

Sufletul si Ashram-ul Maestrului


Multi dintre Maestrii Ascensionati au ashram-uri in planul interior.
Un ashram este un grup international compus din suflete care sunt in incarnare si in afara ei. Ashramul este o combinatie de initiati de grade diferite si de discipoli acceptati.
 Maestrul mai are un grup care este diferit de ashram.
Multi oameni se pot afla in grupul maestrului, insa cei din ashram sunt alesi din afara grupului. In ashram gasesti numai ceea ce este al sufletului.
Nimic din ce este al personalitatii nu este permis sa intre.
Prin aceasta ma refer la orice din sinele inferior.
Asadar, un ashram este format in principal din cei care, prin devotiunea lor catre cale, au muncit si au iesit din grup, si au intrat in centrul interior care este ashramul. Sunt grupuri de suflete adunate la un loc pentru scopul muncii de a servi.

Cheia pentru discipol este sa-si faca viata intr-o asemenea maniera, incat sa duca mai departe scopurile grupului, sa intareasca forta grupului si sa aduca mai aproape obiectivul pentru care a fost creat grupul.
Discipolul incearca, de asemenea, sa se faca folositor in ducerea mai departe a planului maestrului.

Sufletul si Vointa Divina


Cand puterea de atractie a materiei moare, iar dorinta este depasita, atunci devine dominant puterea de atractie a sufletului.
In locul importantei individuale, scopurile si eforturile grupului devin acum cele mai importante. Atractia sufletului corespunde si cu atractia pentru lucrul Ierarhei Spirituale si cea a Maestrilor Ascensionati.
Cand a avut loc aceasta schimbare sau polarizare, despre care sunt sigur ca cei care citesc aceasta carte se pot raporta la acest lucru, poate fi simtita si incepe sa aiba loc atragerea inamica a “aspectului Vointei Divinitatii”.
Sufletul si fortele intunecate
Fratii intunecati sunt suflete ca si tine si mine, care sunt confuze si au ales calea mainii stangi in locul caii maini drepte.
Calea mainii stangi este aceea a servirii de sine in loc de a-l vedea pe Dumnezeu si unitatea intregii existente.
Fratele intunecat (si nu vorbesc aici despre rasa) nu-i vede pe ceilalti drept suflete camarade sau dumnezei, ci mai degraba drept obiecte pe care sa le exploateze si sa le foloseasca pentru propriul castig egoist.
Nu le pasa de suferinta sau durerea pe care o pot provoca.
Slujba noastra este de a ne proteja pe noi insine de aceste suflete confuze, atat de cele din acest plan material, cat si de acelea din planul interior (vezi capitolul despre auto apararea psihica).
Mai devreme sau mai tarziu legile karmei ii vor ajunge din urma, iar durerea si suferinta prin care vor trece ii vor determina sa caute din nou adevarul.
Un alt aspect foarte interesant despre fratii intunecati este ca daca personalitatea incarnata continua cu calea lor inselatoare pentru prea mult timp pot aduce asupra lor o distrugere care este finala pentru ceea ce Djwhal Khul a numit intreaga manvatara sau ciclu.
Cumva in proces “atomul fizic permanent” devine total distrus, iar sufletul pierdut pierde contactul cu Sinele Superior pentru eoni de timp.

Aliniamentul sufletului cu personalitatea


Ideal pentru personalitatea incarnata este sa alinieze cele trei vehicule sau corpuri cu sinele superior sau sufletul.
Atunci cand are loc acest aliniament, corpul mental va fi calm si in pace, corpul emotional va fi stabil, echilibrat si bucuros, iar corpul fizic va fi sanatos, cu energie buna echilibrata pe tot parcursul zilei.
Si pentru discipoli exista un aliniament de nivel mai inalt: • Aceasta are de-a face cu aliniamentul sufletului si personalitatii cu ashramul potrivit, rezultand o relatie constienta cu maestrul ashramului. •  Aliniamentul initiatului de grad mai inalt cu triada spirituala, care rezulta intr-o recunoastere constienta a energiei monadei.
• Aliniamentul tuturor chakrelor in corpul eteric al discipolului.

Calea progresului sufletului


Nu exista limita a cat poate creste o personalitate incarnata in decursul unei vieti.
Acest lucru tine doar de abilitatea de a sta concentrat si disciplinat, dedicat total idealului spiritual. Adesea, extensiile de suflet care progreseaza mult, fac acest progres datorita a ceea ce a fost dobandit deja in vietile trecute.
Chiar daca cresterea pare super accelerata pentru unii, chiar daca se pregatesc pentru o noua perioada de crestere inceata, atenta, sustinuta.
Acest efort incet si adesea laborios este o metoda consistenta a tot ceea ce evolueaza pe calea spiritual, indiferent de nivelul lor de evolutie spiritual. Nu exista scurtaturi.
Clipa de clipa, ora de ora, zi dupa zi, telurile sau obiectivele sunt atinse.
Cel mai ades, lucrurile marunte sunt cele care conteaza. Un zambet, o imbratisare, o mana de ajutor sunt cele mai importante.

Sufletul si ucenicia

Exista trei obiective principale catre care discipolul trebuie sa fie angajat, mai presus de orice altceva: • Sa serveasca umanitatea
• Sa coopereze cu Planul celor Mareti
• Sa dezvolte puterile sufletului, sa inceapa sa asculte de suflet si nu dupa cum dicteaza cele trei corpuri inferioare si ego-ul negativ.

Impresii spirituale din planul interior

Exista patru surse ale impresiilor spirituale pe care aspirantul spiritual si discipolul trebuie sa le cunoasca: • Din propriul suflet al discipolului
• Din ashramul din care face parte discipolul
• Direct de la maestru
• Din triada spirituala si monada, prin intermediul antakaranei

Sufletul si Sutratma


Sutratma este cordonul de argint care se extinde din monada, prin suflet, in extensia de suflet incarnata pe Pamant. Sufletul isi domina forma prin intermediul sutratmei, numita si firul vietii. Antakarana este o coarda de energie pe care noi, de pe Pamant, trebuie sa o construim catre suflet, triada spirituala si monada.
Sutratma sau cordonul de argint exista de la nastere.
Este linia noastra de energie inapoi catre Tatal nostru din ceruri.
Este conducta noastra spirituala, ca sa spunem asa, care ne trimite energia noastra si ne tine in viata. Acest fir al vietii ne vitalizeaza corpul fizic, cel mental si pe cel emotional si realizeaza o comunicare cu creierul nostru.

Sufletul



Sufletul


“Materia este vehicolul pentru expresia sufletului in acest plan, asa cum intr-un plan mai inalt sufletul drept vehicol de expresie pentru spirit.” Dwjal Khul Prin channeling de Alice A. Bailey
De Dr. Joshua David Stone
Exista multe feluri de a defini si a intelege sufletul.
 Pentru a incepe cu unul dintre ele putem spune ca sufletul este intermediarul dintre personalitatea incarnata pe Pamant si monada sau spiritul din cer.
Pentru toate incarnarile pana la a patra initiere sufletul este ghidul si profesorul personalitatii.
 La cea de-a patra initiere corpul suflet sau corpul cauzal este ars intr-o maniera mistica, si sufletul se reintoarce in monada, iar scopul si functia lui de-a lungul incarnarilor de-a lungul erelor, ia sfarsit. Monada sau spiritul devine acum ghidul si profesorul pentru suflet.
 Materia este un vehicul pentru expresia sufletului in acest plan, asa cum in planul mai inalt sufletul serveste drept vehicul de expresie pentru spirit.

 Sufletul nu este nici spirit, nici materie, dar este relatie dintre cele.

 2. Este legatura de mijloc dintre Dumnezeu si forma.
 Sufletul este o alta denumire pentru aspectul lui Christos.
 Sufletul este calitatea pe care o manifesta fiecare forma.
Este acea calitate subtila care distinge un element de celalalt. In regatul plantelor determina daca o floare sau un morcov devin manifestate sau nu.
Sufletul serveste aceeasi functie in regatul animalic.
Orice a fost creat are un suflet.
Sufletul omului constient de sine este in raport cu sufletul tuturor lucrurilor.
 Este parte integrala din sufletul universal.
Noul val in psihologia viitorului va reusi in cele din urma sa demonstreze existenta sufletului.
 Este tragic faptul ca in domeniul psihologiei 98% din formele de psihologie care sunt predate acum nu recunosc existenta sufletului sau a spiritului. Carl Jung,
 Abraham Maslow si un psiholog italian, Robert Assagioli, sunt singurii care imi vin in minte care integreaza aceste aspecte spirituale.
Exista o noua forma de psihologie numita psihologie transpersonala care in cele din urma va revolutiona psihologia traditionala (cititi orice carte despre Psihologia Sufletului).
 Procesul contactului cu sufletul incepe mai intai cu primirea aspirantului a impresiilor sulfetului, apoi i se permite sufletului din ce in ce mai mult sa ia controlul celor trei parti ale personalitatii. In cele din urma identificarea completa cu sufletul este obtinuta la cea de-a treia initiere, care este numita unirea sufletului.
Un alt aspect interesant referitor la suflet sau la sinele superior esteca sufletul nu da atentie personalitatii incarnate pana cand personalitatea incarnata nu incepe sa acorde atentie aspectelor spirituale.
 Sufletul este ocupat cu meditatia si alte aspecte ale servitudinii.
De indata ce personalitatea incarnate arata interes, sufletul incepe sa aiba un rol foarte activ.
 Acelasi concept poate fi aplicat monadei in legatura cu sufletul.
 Monada nu acorda prea multa atentie sufletului pana la cea de-a treia initiere, cand incepe sa aibe loc contactul monadic.
Urmatorul tabel ofera o centralizare pentru monada, suflet si personalitate:


Monada         Suflet                      Personalitate
Tata               Fiu                          Mama
Spirit             Constiinta               Suflet
Viata             Ego                         Forma
Sine Divin    Sine Superior          Sine Inferior
Spirit            Individualitate         Sine personal
Punctul        Triada                      Cuaternarul
Monada       Ingerul Solar            Lorzii Lunari



Sufletul poate fi definit si ca forta atractiva a universului fizic creat, care tine toate formele la un loc, astfel incat Dumnezeu sa se manifeste si sa se exprime prin intermediul lor
.Corpurile fizic, mental si emotional sunt imbracamintea sufletului.
 Mai tarziu in procesul de evolutie vor fi imbracamintea pentru spiritul monadei.
 Sufletul mai poate fi descris si drept factorul constient in toate formele.
 Fenomenul mortii casei are loc atunci cand sufletul si/sau noua extensie de suflet (personalitatea incarnata) decide sa nu stea in corp si pleaca.
Cand extensia de suflet pleaca, corpul fizic moare.
Sufletul este cel care simte, inregistreaza constientizarile, atrage si anuleaza, si tine toate formele in activitate.

Sufletul poate fi descris drept fiul lui Dumezeu Tatal si a Mamei Pamant care a venit pe Pamant pentru a revela natura lui Dumnezeu care este iubirea.
 Sufletul mai poate fi descris si drept principiul inteligentei care salasluieste in toate formele. In regatul uman acest lucru se manifesta sub forma constientei mentale si a mintii, ceea ce demonstreaza puterea de a analiza, de a discrimina si de a fi constient de sine.
Este, de asemenea, foarte important de inteles faptul ca sufletul si sinele superior se afla intr-o stare de evolutie.
Vreau sa clarific ca atunci cand vorbesc despre suflet il diferentiez de personalitatea incarnata pe Pamant, care este denumita si extensie de suflet.
 Sufletul sau sinele superior la nivelul la care se afla, este in proces de invatare si crestere. Nu toate sufletele sau sinele superioare sunt la acelasi nivel de evolutie.
 Unul din principalele modalitati in care evolueaza un suflet este prin ceea de fac in timpul incarnarilor lor materiale cele 12 extensii de suflet.
 M-am aflat sub perceptia falsa pentru mult timp cum ca sufletul sau sinele superior este perfect.
 Nu este asa. Este cu mult mai evoluat decat personalitatile incarnate, insa evolueaza ca si noi. Acelasi lucru poate fi spus despre monada la nivelul ei.
Nu toate monadele se afla la acelasi nivel de evolutie.
 Unele sunt mai evaluate decat altele. Din nou, acest lucru este legat de ceea ce au facut in toate incarnarile lor cele 12 suflete si cele 144 de extensii de suflet.
Este important de vazut aici ca depindem de sufletul si monada noastra pentru ghidare, iar monada si sufletul depind la randul lor de noi.
 Munca aspirantului este de a invata sa se vada pe sine drept un suflet, iar mai tarziu in procesul initierii sa te vezi drept monada, spirit sau Dumnezeu incarnat.
 Pentru a realiza complet acest lucru este esential sa inveti sa vezi acest lucru si in ceilalti.
Ceea ce vezi in ceilalti este doar o oglinda a ceea ce vezi in realitate in tine insuti.


Sufletul umanitatii



Semnele ca sufletul umanitatii se trezeste pot fi vazute prin urmatoarele manifestari in societatea noastra:
• Dezvoltarea societatii, a organizatiilor si a miscarilor de masa pentru binele umanitatii. • Cresterea interesului maselor de oameni pentru bunastarea comuna. • Interes marit in eforturile umanitare si filantropice. • Efortul masei de a educa copiii tuturor natiunilor la un nivel care nu s-a mai atins inainte. • O recunoastere marita a faptului ca omul de pe strada devine un factor in afacerile lumii.

O insusire a corpurilor de catre suflet
Deseori este neinteles faptul ca sufletul ia in posesie corpurile fizic, mental, emotional intr-un proces lent si gradual. Sufletul vine in corp exact inainte de nastere sau imediat dupa nastere.
 Djwhal Khul a spus ca abia intre varsta de 4-7 ani sufletul face contact cu creierul fizic al copilului. Sufletul isi insuseste sau preia controlul asupra corpului astral intre varsta de 7-14 ani.
Sufletul isi insuseste corpul mental intre varsta de 21-25 ani.
 Contactul cu sufletul are de obicei loc intre 35-42 ani. Potentialul de a contacta monada incepe dupa ce sufletul a trecut cea de-a treia initiere. Acest proces poate fi, totusi, usor accelerat.
Asa l-a descris Djwhal in materialul lui Alice Bailey.


Sufletul batran



Toate monadele sau scanteile spirituale individualizate au fost create la inceput in acelasi moment. In acest sens toate monadele au aceeasi varsta.
Termenul de suflet batran se refera la cate vieti a avut un suflet in incarnari Pamantene sau materiale. Djwhal a spus ca sufletul obisnuit impreuna cu toate cele 12 personalitati ale sale sau extensii de suflet a avut in jur de 2000 de vieti.
 Sufletele mai batrane au avut intre 2500 si 3000 de vieti.


Caracteristicile sufletului



Iubirea neconditionata, caracterul atotcuprinzator, bucuria, fericirea, abilitatea de a fi singur, indiferenta divina, impersonalitatea, detasarea, libertatea, serenitatea, calmul interior, responsabilitatea, intelepciunea, intuitia, toate sunt caracteristici ale sufletului.
 Acestea sunt calitatile descrise de Djwhal khul in materialul lui Alice Bailey.
 Djwhal face o alta diferentiere foarte interesanta intre fericire, bucurie si extaz.
 El spune ca fericirea este o reactie a personalitatii. Bucuria este o calitatea a sufletului.
 Extazul este o calitate a fi-una cu monada.


Lumina sufletului


Atentia unui maestru este atrasa catre personalitatea incarnata de stralucirea luminii interioare a acelui individ.
Cand lumina a atins o anumita intensitate, iar aura o anumita nuanta, iar vibratia totala a atins o rata si o masura specifica, apare si maestrul.
 Alegerea studentului de catre maestru este determinata de karma din trecut, de asocierile din trecut si de raza pe care se afla fiecare personalitate incarnata.


Sufletul si ierarhia

Ierarhia spirituala este de fapt lumea sufletelor.
 Referitor la suflet exista trei tipuri de lucratori ierarhizati:

• Suflete: Acei initiati care au trecut de cea de-a patra initiere in care corpul sufletului sau sufletul cauzal a fost distrus. Ei sunt paznicii planului.

• Suflete-personalitati infuzate: acesti discipoli si initiati ai primelor trei initieri, prin care sufletele lucreaza la indeplinirea planului.

• Aspiranti inteligenti: aceia care nu sunt inca suflete-personalitati infuzate, dar care recunosc un plan divin si cauta bunastarea camarazilor lor.

Stadiile incipiente ale evolutiei personalitatilor incarnate
Stadiul cel mai incipient de evolutie al omului consta in deschidere liniei de comunicare dintre personalitate catre suflet, astfel incat sufletul sa poata fi capabil din ce in ce mai mult sa se afirme prin intermediul ei.
 Pe masura ce extensia de suflet se dezvolta sufletul este capabil sa domine in totalitate si sa controleze personalitatea astfel incat sa nu aibe ganduri sau dorinte diferite.
Omul de pe Pamant care nu are absolut nici un antrenament, nu are nici o comunicare cu sufletul sau. Ti se intampla sa te uiti la stiri sau sa vezi oameni in lume si sa te intrebi cum de sunt capabili sa faca lucrurile ingrozitoare pe care le fac?
Acesta este partial motivul.
Nu au nici o conexiune cu sufletul, si de aceea sunt condusi de personalitate sau de ego-ul negativ. Sunt deconectati de la intuitie, constiinta si dorinta de a face bine si de a iubi care sunt detinute de suflet.
Precum evolutia personalitatii consta in a invata sa exprime doar sufletul, la fel consta si evolutia sufletului sa exprime doar monada.
 O extensie de suflet nedezvoltata sau personalitate incarnata uita de aceasta conexiune cu sufletul sau si se simte destul de independenta si separata.
 Sufletul in propriul sau plan se implica intr-un amalgam de activitati.
 Daca dorim sa-i atragem atentia trebuie sa-i demonstram sufletului ca putem face personalitatea
sa-i fie de folos.
Sufletul stie ca anumite parti ale evolutiei sale pot fi obtinute numai prin personalitatile sale pe Pamant.
 Daca ne uitam la multe din personalitataile de aici de pe Pamant vedem extensii de suflet ale caror corpuri astrale sunt pline cu emotii negative si ale caror corpuri mentale sunt interesate de bani, putere, hedonism si televiziune.
Nu este dificil sa vezi ca sufletul poate nu este atat de interesat si se concentreaza pe altcineva dintre celelate 12 extensii de suflet.
 Sufletul in planul sau este atat de expansiv, incat este imposibil pentru el sa se manifeste complet prin una din extensiile sale de suflet. In acelasi fel, monada in planul sau nu este capabila sa se manifeste vreodata complet prin intermediul unuia din sufletele sale.

Triada spirituala


Triada spirituala este spiritul cu cele trei invelisuri prin care se exprima monada.
 Cele trei invelisuri ale spiritului sunt vointa spirituala, intuitia si mintea superioara.
 Monada se exprima prin aceste principii, asa cum sufletul se exprima prin triada spirituala inferioara a celor trei personalitati (corpurile fizic, mental si emotional).


Manualul-Ascensiunii-Dr-Joshua-David-Stone.

INTRE VIETI





“Un sfant este un pacatos care nu s-a dat batut nicioadata.” Paramahansa Yogananda
De Dr. Joshua David Stone



In ultimul capitol am mers in detaliu amanuntit al subiectului mortii si a muri si stiinta Bardo.
 Acest capitol dezbate ce urmeaza dupa cele trei zile de experienta Bardo si unde se duc oamenii si cum isi petrec timpul pana cand decid sa se reincarneze din nou. Subiectul pe care l-am ales pentru acest capitol este un subiect monumental.
 Este ca si cum daca te-as ruga sa scrii un capitol intr-o carte pentru mine povestindu-mi despre viata pe Pamant ai putea scrie o mie de carti doar despre unul dintre orasele de pe Pamant, sa nu mai vorbim despre intregul Pamant si universul material.
 In acest capitol voi incerca sa va ofer o licarire despre ceea ce se intampla in planurile de constiinta de dupa moarte astral, mental, budic, atmic, monadic si logoic ale unei extensii de suflet.
 Locul in care se duce o extensie de suflet dupa moarte este determinat de modul in care a trait in toate vietile sale anterioare, de cele mai recente vieti anterioare si de cum s-a comportat in experienta lor Bardo.
 Ei vor gravita, precum un magnet, in planul care este cel mai potrivit, conform cu dezvoltarea lor sufleteasca. Fiecare dintre dimensiunile realitatii mentionate anterior pot, de asemenea, sa fie impartite in subdiviziuni.
 Alegerile pentru o extensie de suflet nou venita in lumea spirituala sunt:

• O intoarcere rapida la viata pe Pamant.
• Regiunile Iadului
 • Purgatoriul • Planul astral inferior
 • Planul astral de mijloc
 • Planul astral superior
 • Planul budic
 • Planul atmic
 • Planul monadic
Aceste douasprezece stari ale constiintei si regiuni ale constiintei unde toate extensiile de suflet vor pleca.
Nu exista o linie reala de impartire intre ele precum o linie pe o harta. Insa pot fi descrise aproximativ in aceasta maniera.
O intoarcere rapida la viata pe Pamant
Pentru persoana obisnuita care a obtinut chiar si cel mai mic nivel de iluminare, o intoarcere imediata la reincarnarea pe Pamant este de neconceput.
 Persoana obisnuita graviteaza in astralul de mijloc.
Paramahansa Yogananda a spus ca daca o persoana are cel mai mic grad de credinta spirituala in timpul vietii, trecerea lui va fi una placuta. Insa, ocazional, extensiile de suflet de o natura nu foarte evoluata vor alege sa se incarneze aproape imediat fara sa-si ia prea mult timp pentru orice tip de revizuire.
Una din cauzele crearii de catre Dumnezeu si Fortele Superioare a reincarnarii ca sistem de crestere spirituala a fost ca sa permita extensiilor de suflet sa aiba o perioada de odihna si revizuire intre vieti. De obicei doar impulsurile joase ale vietii pe Pamant atrag un suflet inapoi pentru renastere imediata fara nici o perioada de revizuire sau evaluare. Aceasta cale nu este urmata prea des.


Regiunile Iadului



Exista multa confuzie legata de faptul daca exista sau nu o regiune a Iadului.
 Religiile mai fundamentaliste spun ca exista si ca daca nu il accepti pe Iisus Cristos ca salvatorul tau, vei arde acolo pentru totdeauna.
Unele scoli metafizice ale gandirii spun ca nu exista o regiune a Iadului, ci numai o stare a mintii. In opinia mea adevarul este undeva la mijloc. Iadul este cu siguranta o stare a mintii, insa este si o locatie. Nu este insa o locatie precum o descriu religiile fundamentaliste.
 O persoana se afla in Iad cand este condusa de ego-ul negativ, de dorinta materiala si astrala si de aceea sunt deconectati de la propriul suflet.
Exista multi oameni care traiesc in Iad pe planeta Pamant la ora actuala.
 Insa Iadul nu este un loc al damnarii vesnice.
Este doar nivelul cel mai inferior al planului astral.
Unii s-au referit la el drept intunericul exterior.
 Acele extensii de suflet care au trait pe aceasta planeta, precum Adolf Hitler, au gravitat in aceasta regiune a constiintei.



Regiunea Iadului este precum o stare extinsa in stadiul al treilea a lui Bardo, in care fetele si formele fata de care au gresit au aparut in fata lor, acuzandu-i si reamintindu-le de cruzimea lor.
 Extensiile de suflet vor sta acolo nedefinit pana cand vor incepe sa fie raspunzatori pentru propriile actiuni sau nu vor mai suporta tortura propriei constiinte inselatoare si vor cere ajutor lui Dumnezeu. De fiecare data cand vor striga lui Dumnezeu pentru ajutor un inger pazitor va veni si ii va oferi ajutor si asistenta. In timp, o asemenea extensie de suflet va incepe sa iasa din intuneric.
 Nu exista damnare eterna in planul sau constiinta lui Dumnezeu.
 Dumnezeu, in infinita-I indurare si iertare, ofera tuturor extensiilor de suflet, indiferent cat de amagitoare, o sansa de a se reintoarce acasa. Hitler va trebui sa infrunte toata karma pe care a creat-o, deoarece aceasta este legea.


Purgatoriul



Termenul Purgatoriu este de asemenea un termen care a fost confundat de catre religiile fundamentaliste.
 Are o conotatie foarte negativa si a fost asociata cu Iadul, insa nu este adevarat.
 Purgatorial este o regiune in care se duc extensiile de suflet care nu sunt rele, precum cele care se duc in Iad, ci mai degraba induse in eroare si needucate corect cat timp au fost pe Pamant.
Ele au fost induse in eroare in educatia lor prin practici religioase gresite, de obiceiuri rele, ateism, cei obsedati de dorinta material si atasamente, cei care au innebunit etc.
 Aceasta ar fi o regiune inferioara a astralului.
De obicei este foarte dificil sa trezesti astfel de oameni catre calea lor spirituala.
 Exista o mare masa a umanitatii care traieste in aceasta regiune a constiintei.
Viata pe Pamant comparata cu viata dupa moarte
Trebuie sa fie inteles faptul ca viata dupa moarte nu arata foarte diferit fata de viata de pe Pamant. Planurile astral, mental si cele superioare au o intreaga viata infloritoare cu orase, plaje, munti, case, strazi, concerte, librarii, camine sociale, clucuri, biserici, temple exact ca si pe Pamant.
 Atunci cand trec dincolo, multe dintre extensiile de suflet nici nu realizeaza ca au murit.
 Se afla in corpul astral care este foarte asemenator cu corpul fizic pe care l-au avut inainte.
 Singura diferenta a vietii de dupa moarte este ca se calatoreste cu mintea.


Daca vrei sa te duci la plaja, doar te gandesti la plaja si esti imediat acolo.
Nu mai este nevoie sa folosesti o masina, trenul sau avionul pentru a calatori.
Adesea cand o extensie de suflet moare se va gandi la membrii familiei pe care i-au lasat si vor fi imediat cu un membru al familiei.
Ceea ce nu realizeaza este ca sunt intr-o alta dimensiune, iar membrii familiei lor nu ii pot vedea sau auzi.
Aceasta poate fi foarte confuz cand o persoana nu realizeaza ca a murit.
 Sunt unele extensii de suflet care sunt atat de atasate de lumea materiala, incat nu isi dau voie sa treaca prin tunelul catre cealalta parte si sunt blocati intr-un plan Pamantean, chiar daca se afla in corpul astral.
 Acestea sunt numite “suflete legate de Pamant”.
Pot continua sa traiasca in aceeasi casa in care au trait inainte sa moara.
 Ele nu realizeaza ca propria lor constiinta le mentine blocate pe Pamant si ca nu le permite continuarea evolutiei lor spirituale.
 Sunt unele extensii de suflet care sunt capabile sa detina ceva forta vitala si sa faca farse oamenilor care inca mai sunt in corpuri fizice.
 Acestea sunt denumite “poltergeist”.
 Filmul de la Hoolywood intitulat astfel a descris acest fenomen intr-o modalitate mai degraba demonica la moda la Hollywood, insa conceptual s-a bazat pe adevar.
 Multi oameni atunci cand mor, mai raman si participa la funeralii inainte de a trece in planul astral. Acele extensii de suflet de o natura mai evoluata vor gravita in taramurile astrale superioare si, posibil, in taramul mental.
 Multe extensii de suflet atunci cand trec dincolo dorm pentru o lunga perioada de timp inainte sa se trezeasca in planul interior.
 Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care au experimentat o boala indelungata, suferinta incontrolabila si aceia cu o dorinta puternica de a continua viata in corp fizic.
 Cand o persoana moare este de obicei intampinata de prieteni si rude pe care i-a cunoscut in timpul vietii Pamantene, dar care au murit inaintea lor.
 De obicei este o perioada de celebrare si odihna. La fel cum nimeni nu te pune sa faci ceva in viata Pamanteana, nici in lumea spirituala nu vei fi pus sa faci ceva anume.
 Persoana obisnuita incepe sa se plictiseasca doar sa se distreze sau sa se odihneasca si incepe sa se reconecteze la chemarea sufletului de a creste.
 Rezulta un proces de examinare a vietii anterioare si de cele mai multe ori extensia de suflet incepe sa se duca la cursuri si sa vada indrumatori avansati, sa vada cum poate folosi timpul in modul cel mai benefic si sa gaseasca modalitati de a fi de folos celorlalti.
 Cand o persoana trece in partea cealalta, ea este la acelasi nivel de constiinta la care era in momentul mortii din planul Pamantean.
De aceea, oamenii care fac channeling trebuie sa se asigure ca se conecteaza la cineva mai avansat decat ei.
O persoana care se afla in corpul astral se poate deplasa prin obiecte fizice. Daca ea cred ca nu poate, atunci se poate lovi de un zid al propriilor creatii ale gandirii.

Reajustarea in legile lumilor astrale si mentale poate lua ceva timp.
 Casele sunt construite prin puterea gandului, precum si toate celelate.
 Fie iti poti construi casa prin puterea mintii tale, fie o pot construi altii pentru tine.
Nu mai ai nevoie de ciocan si cuie sau de lemn pentru constructie.
 Acest lucru necesita ceva abilitati si antrenament pentru a fi capabil sa-ti focalizezi si sa-ti antrenezi mintea. Acelasi lucru este valabil si pentru cresterea florilor.
 Cu antrenamentul potrivit pentru minte, o persoana poate creste si manifesta o intreaga gradina. Natura in cealalata parte este si mai frumoasa si mai splendida decat in partea aceasta.
 Cu cat te duci in dimensiuni mai inalte, cu atat mai splendida este frumusetea.
 Corpurile noastre astrale contin tot sensul corpului fizic si chiar mai mult.
 De aceea, cand visam noaptea in timp ce dormim, suntem capabili sa auzim, sa vedem, sa gustam, sa atingem, sa mirosim, chiar daca corpul fizic doarme.


Suicidurile


Este impotriva legilor universului sa-ti iei viata.
 Nu exista judecata din partea lui Dumnezeu pentru acest lucru. Insa este ratata oportunitatea de unire cu lumina clara a lui Dumnezeu in fazele initiale ale Bardo.
Extensiile de suflet care isi ucid corpurile amana doar intalnirea aceleasi lectii pentru o viata viitoare si incarnare.
 Persoana care comite suicid este exact aceeasi persoana cu acelasi nivel de constiinta si lectii atunci cand moare, asadar nu a scapat prin plecare.


Procesul reincarnarii


In momentul in care o extensie de suflet a petrecut cantitatea de timp necesara pentru a se odihni si a-si analiza viata, va incepe sa faca planuri pentru urmatoarea incarnare.
 Isi alege parintii, fratii, surorile, oportunitatile educationale, corpul feminin sau masculin, culoarea pielii si in ce configuratie astrologica sa se nasca.
 Toate acestea sunt decise de extensia de suflet, de catre suflet, profesorii superiori si ghizi.
 Adesea pot exista multe extensii de suflet care sa-si doreasca o anumita mama.
 Exista un fel de computer ceresc care decide imediat care extensie de suflet este mai potrivita si capabila sa atinga telurile fixate atunci cand exista un asemenea tip de conflict.
 Adevarata trauma nu este moartea, ci nasterea. Un spirit liber a venit acum inapoi in inchisoarea corpului fizic care nici macar nu este inca dezvoltat.
 Moartea este floare la ureche daca ai catusi de putina credinta spirituala. O locuinta a mortii este atunci  cand o extensie de suflet vine in corpul fizic si apoi isi schimba decizia dintr-un motiv oarecare si se reintoarce in spirit.

 Cu cat extensia de suflet a ales mai multe obstacole, cu atat mai mari sunt posibilitatile de crestere spirituala si de plata a datoriilor karmice.


Prenasterea si experienta Bardo


Exista un tip secundar de experienta Bardo prin care trece orice extensie de suflet, si aceasta are de-a face cu cu perioada de timp de dinainte de a te renaste intr-un corp fizic nou dinaintea reincarnarii. Prima pregatire de dinaintea reincarnarii o reprezinta intrarea in contact cu un spirit ghid sau inger pazitor.
 Spiritul tau ghid, in conjunctie cu propriul tau suflet si/sau Sine Superior ajuta in procesul alegerii parintilor potriviti.
 Din nou, aceasta alegere este determinata de o combinatie intre alegerea ta libera si karma ta pentru care inca mai lucrezi din vietile tale trecute.
 Odata ce sunt alesi parintii potriviti, iar computerul cosmic si viitoarea ta mama au fost de acord cu acest lucru, are loc o revizuire a tuturor vietilor tale anterioare.
Vei examina intr-un mod fara judecata, modalitatile in care ai esuat sau ai reusit in misiunile din trecut de pe Pamant.
Dupa ce ai capatat aceasta intelepciune, vei examina complet si viitoarea ta viata in detaliu.
 Vei stabili cu ajutorul ghizilor tai care sunt misiunile si telurile tale, ce lectii specifice si calitati ale sufletului vrei sa dezvolti si ce calitati de natura joasa vrei sa depasesti.
Dupa completarea acestui proces, sufletul tau si spiritul tau gardian iti va induce un somn hipnotic adanc.
 In aceasta stare esti proiectat catre incarnare. In acesta stare somnolenta sunt trimise sugestii post hipnotice catre mintea ta subconstienta pentru ca sa ghideze constiinta ta sa se miste in directia corecta dupa ce ai crescut in noul tau corp fizic in care esti pe cale sa intri.
Tu intri in corpul tau fizic prin chakra coroana imediat dupa nastere.
 Tipurile de corp fizic, astral si mental pe care le ai vor fi determinate de catre cele trei seminte atomice ale tale permanente, care sunt ustensilele de inregistrare ale karmei tale fizice, emotionale si mentale din toate vietile anterioare.
 Genetica joaca doar un rol referitor la aspectul fizic, si chiar si acesta este afectat de aceste seminte atomice pe masura ce te dezvolti.
 Aceste seminte atomice atrag atomii si moleculele care vor construi noile tale corpuri tinand cont de nivelul tau vibrational, karma si evolutia sufletului.
 Cu cat iti rafinezi, purifici si iti dezvolti mai mult corpurile si semintele atomice in timpul acestei vieti, cu atat vei avea mai putine de facut in viata urmatoare.

A-i vizita pe ceilalti


In planurile astrale, mentale si superioare suntem capabili sa-i vizitam pe ceilalti doar gandindu-ne la ei si suntem acolo instant.
 Singura exceptie este atunci cand persoana nu vrea sa te vada din cauza ca este ocupata.
 Asadar nu ii poti invada spatiul. Este ca si cum persoana ridica receptorul si tu esti acolo instant.


Templele intelepciunii


Pentru extensiile de suflet mai avansate si discipoli exista o oportunitate sa studieze in cele mai marete temple ale intelepciunii.
 In aceste temple se invata secretele universului. Sunt oferite antrenamente avansate in meditatie, filozofie, rugaciune, psihologie spirituala si realizarea dumnezeirii.
 Fiecare extensie de suflet extrage din ele ce are nevoie. Varsta noastra
Atunci cand trece dincolo, fiecare extensie de suflet se afla in floarea vietii, indiferent la ce varsta are loc trecerea.
 La oricare varsta ai simtit ca ai aratat cel mai bine, asa vei arata in partea cealalta.
 Nu exista boala sau durere.
 Adesea, cand un suflet face trecerea incepe sa-si aminteasca vietile anterioare.
Copiii care trec dincolo sunt de cele mai multe ori intampinati de ajutoare asemanatoare ingerilor care sunt specializati pe ajutorarea copiilor.
 In realitate toate extensiile de suflet sunt suflete adulte si sunt invatati gradual si intr-un mod iubitor sa revina la aceasta stare de cosntienta.
 Adesea copiii sau persoanele care au avut a moarte traumatizanta sunt dusi in centre de reabilitare in planul interior pentru a fi ajutati in recuperare.
 In lumea spirituala nu exista schimb sau necesitate pentru bani.
 Oamenii ii ajuta si ii servesc pe ceilalti deoarece este singura modalitate de a creste, de a evolua si de a gasi pacea si realizarea dumnezeirii.


Crima


Cand un criminal trece in lumea spirituala este cel mai probabil ca el sa graviteze in planul astral inferior.
 Cand un asemenea suflet incepe in sfarsit sa se trezeasca este ingrozit de ce a facut si de oportunitatea vietii pe care a irosit-o si de karma pe care si-a creat-o.
 In unele cazuri criminalul va avea oportunitatea sa intalneasca persoana pe care a omorat-o.
 Acesta poate fi un moment de adevar incredibil pentru aceasta extensie de suflet.
Cel mai adesea persoana care a foat omorata a evoluat si isi va ierta ucigasul, deoarece aceasta este singura cale catre realizarea dumnezeirii.
 Acest act al iertarii il poate ridica pe criminal pana la punctul in care poate fi capabil sa-si reia gradual locul de drept in constiinta sufletului si sa-si reinceapa lungul drum catre realizarea dumnezeirii.
 In alte cazuri criminalul poate striga dupa ajutor catre Dumnezeu aflandu-se in suferinta in regiunile Iadului si ghizi spirituali vor veni si vor incepe un proces lent de reabilitare si crestere pentru aceasta persoana.


Obiceiuri rele



Este de o importanta maxima sa-ti cuceresti obiceiurile rele acum, in loc sa astepti sa treci in locul launtric.
 Este mult mai greu sa scapi de ele acolo deoarece nu ai un corp fizic sau mediu inconjurator fizic cu care sa practici.
 Alcoolicii care mor stau de obicei langa oameni aflati in stare de ebrietate, bucurandu-se de fum si de senzatiile acestora si de barurile in care stau in planul Pamantean.
 Fumatorii, dependentii de droguri si de sex fac acelasi lucru. Daca esti un sclav al corpului tau astral si cel al dorintelor in aceasta parte, vei fi la fel si in partea cealalta.
 Defectele de caratcter pe care le luam cu noi in partea cealalta nu ne vor lasa sa avansam pana cand nu vom elibera de ele.
 Cresterea spirituala din planul interior este mult mai inceata decat cresterea din lumea Pamanteana. Motivul este ca aici nu sunt tentatii fizice pentru a fi depasite.
 De aceea nasterea intr-un corp fizic este un premiu foarte mare.
 Daca ai stii cat de greu este sa obtii unul, s-ar putea sa nu mai consideri corpul in care esti acum ca si cum ti s-ar cuveni, precum o fac multi oameni.
Atunci cand mor dependentii de droguri vor cauta heroina si morfina in cealalta parte, desi nu mai au corp fizic.
 Acest lucru nefiind posibil, vor cadea in cele din urma intr-un somn adanc pentru un timp indelungat pana cand se vor trezi in sfarsit si ii vor cere ajutor lui Dumnezeu.
 De multe ori dependentii de droguri sunt dusi intr-un fel de aripa sanitara sau spital medical.
 Acest tip de extensie de suflet isi recapata gradual forta si determinarea de a nu mai permite acestui lucru sa se intample vreodata, iar atunci cand este gata de reincarnare decide sa nu mai consume.
 O parte din energia obiceiurilor rele dispare in timp din cauza imposibilitatii de a hrani obiceiul.


Manualul-Ascensiunii-Dr-Joshua-David-Stone.