Motto
"Chipurile sunt aratate omului si lumina dinauntrul lor Se ascunde In chipul luminii Tatalui.El se va descoperi,iar chipul Lui [va fi] ascuns de lumina Lui. (Cor.4,4-6)"
12 octombrie 2015
Sufletul
Sufletul
“Materia este vehicolul pentru expresia sufletului in acest plan, asa cum intr-un plan mai inalt sufletul drept vehicol de expresie pentru spirit.” Dwjal Khul Prin channeling de Alice A. Bailey
De Dr. Joshua David Stone
Exista multe feluri de a defini si a intelege sufletul.
Pentru a incepe cu unul dintre ele putem spune ca sufletul este intermediarul dintre personalitatea incarnata pe Pamant si monada sau spiritul din cer.
Pentru toate incarnarile pana la a patra initiere sufletul este ghidul si profesorul personalitatii.
La cea de-a patra initiere corpul suflet sau corpul cauzal este ars intr-o maniera mistica, si sufletul se reintoarce in monada, iar scopul si functia lui de-a lungul incarnarilor de-a lungul erelor, ia sfarsit. Monada sau spiritul devine acum ghidul si profesorul pentru suflet.
Materia este un vehicul pentru expresia sufletului in acest plan, asa cum in planul mai inalt sufletul serveste drept vehicul de expresie pentru spirit.
Sufletul nu este nici spirit, nici materie, dar este relatie dintre cele.
2. Este legatura de mijloc dintre Dumnezeu si forma.
Sufletul este o alta denumire pentru aspectul lui Christos.
Sufletul este calitatea pe care o manifesta fiecare forma.
Este acea calitate subtila care distinge un element de celalalt. In regatul plantelor determina daca o floare sau un morcov devin manifestate sau nu.
Sufletul serveste aceeasi functie in regatul animalic.
Orice a fost creat are un suflet.
Sufletul omului constient de sine este in raport cu sufletul tuturor lucrurilor.
Este parte integrala din sufletul universal.
Noul val in psihologia viitorului va reusi in cele din urma sa demonstreze existenta sufletului.
Este tragic faptul ca in domeniul psihologiei 98% din formele de psihologie care sunt predate acum nu recunosc existenta sufletului sau a spiritului. Carl Jung,
Abraham Maslow si un psiholog italian, Robert Assagioli, sunt singurii care imi vin in minte care integreaza aceste aspecte spirituale.
Exista o noua forma de psihologie numita psihologie transpersonala care in cele din urma va revolutiona psihologia traditionala (cititi orice carte despre Psihologia Sufletului).
Procesul contactului cu sufletul incepe mai intai cu primirea aspirantului a impresiilor sulfetului, apoi i se permite sufletului din ce in ce mai mult sa ia controlul celor trei parti ale personalitatii. In cele din urma identificarea completa cu sufletul este obtinuta la cea de-a treia initiere, care este numita unirea sufletului.
Un alt aspect interesant referitor la suflet sau la sinele superior esteca sufletul nu da atentie personalitatii incarnate pana cand personalitatea incarnata nu incepe sa acorde atentie aspectelor spirituale.
Sufletul este ocupat cu meditatia si alte aspecte ale servitudinii.
De indata ce personalitatea incarnate arata interes, sufletul incepe sa aiba un rol foarte activ.
Acelasi concept poate fi aplicat monadei in legatura cu sufletul.
Monada nu acorda prea multa atentie sufletului pana la cea de-a treia initiere, cand incepe sa aibe loc contactul monadic.
Urmatorul tabel ofera o centralizare pentru monada, suflet si personalitate:
Monada Suflet Personalitate
Tata Fiu Mama
Spirit Constiinta Suflet
Viata Ego Forma
Sine Divin Sine Superior Sine Inferior
Spirit Individualitate Sine personal
Punctul Triada Cuaternarul
Monada Ingerul Solar Lorzii Lunari
Sufletul poate fi definit si ca forta atractiva a universului fizic creat, care tine toate formele la un loc, astfel incat Dumnezeu sa se manifeste si sa se exprime prin intermediul lor
.Corpurile fizic, mental si emotional sunt imbracamintea sufletului.
Mai tarziu in procesul de evolutie vor fi imbracamintea pentru spiritul monadei.
Sufletul mai poate fi descris si drept factorul constient in toate formele.
Fenomenul mortii casei are loc atunci cand sufletul si/sau noua extensie de suflet (personalitatea incarnata) decide sa nu stea in corp si pleaca.
Cand extensia de suflet pleaca, corpul fizic moare.
Sufletul este cel care simte, inregistreaza constientizarile, atrage si anuleaza, si tine toate formele in activitate.
Sufletul poate fi descris drept fiul lui Dumezeu Tatal si a Mamei Pamant care a venit pe Pamant pentru a revela natura lui Dumnezeu care este iubirea.
Sufletul mai poate fi descris si drept principiul inteligentei care salasluieste in toate formele. In regatul uman acest lucru se manifesta sub forma constientei mentale si a mintii, ceea ce demonstreaza puterea de a analiza, de a discrimina si de a fi constient de sine.
Este, de asemenea, foarte important de inteles faptul ca sufletul si sinele superior se afla intr-o stare de evolutie.
Vreau sa clarific ca atunci cand vorbesc despre suflet il diferentiez de personalitatea incarnata pe Pamant, care este denumita si extensie de suflet.
Sufletul sau sinele superior la nivelul la care se afla, este in proces de invatare si crestere. Nu toate sufletele sau sinele superioare sunt la acelasi nivel de evolutie.
Unul din principalele modalitati in care evolueaza un suflet este prin ceea de fac in timpul incarnarilor lor materiale cele 12 extensii de suflet.
M-am aflat sub perceptia falsa pentru mult timp cum ca sufletul sau sinele superior este perfect.
Nu este asa. Este cu mult mai evoluat decat personalitatile incarnate, insa evolueaza ca si noi. Acelasi lucru poate fi spus despre monada la nivelul ei.
Nu toate monadele se afla la acelasi nivel de evolutie.
Unele sunt mai evaluate decat altele. Din nou, acest lucru este legat de ceea ce au facut in toate incarnarile lor cele 12 suflete si cele 144 de extensii de suflet.
Este important de vazut aici ca depindem de sufletul si monada noastra pentru ghidare, iar monada si sufletul depind la randul lor de noi.
Munca aspirantului este de a invata sa se vada pe sine drept un suflet, iar mai tarziu in procesul initierii sa te vezi drept monada, spirit sau Dumnezeu incarnat.
Pentru a realiza complet acest lucru este esential sa inveti sa vezi acest lucru si in ceilalti.
Ceea ce vezi in ceilalti este doar o oglinda a ceea ce vezi in realitate in tine insuti.
Sufletul umanitatii
Semnele ca sufletul umanitatii se trezeste pot fi vazute prin urmatoarele manifestari in societatea noastra:
• Dezvoltarea societatii, a organizatiilor si a miscarilor de masa pentru binele umanitatii. • Cresterea interesului maselor de oameni pentru bunastarea comuna. • Interes marit in eforturile umanitare si filantropice. • Efortul masei de a educa copiii tuturor natiunilor la un nivel care nu s-a mai atins inainte. • O recunoastere marita a faptului ca omul de pe strada devine un factor in afacerile lumii.
O insusire a corpurilor de catre suflet
Deseori este neinteles faptul ca sufletul ia in posesie corpurile fizic, mental, emotional intr-un proces lent si gradual. Sufletul vine in corp exact inainte de nastere sau imediat dupa nastere.
Djwhal Khul a spus ca abia intre varsta de 4-7 ani sufletul face contact cu creierul fizic al copilului. Sufletul isi insuseste sau preia controlul asupra corpului astral intre varsta de 7-14 ani.
Sufletul isi insuseste corpul mental intre varsta de 21-25 ani.
Contactul cu sufletul are de obicei loc intre 35-42 ani. Potentialul de a contacta monada incepe dupa ce sufletul a trecut cea de-a treia initiere. Acest proces poate fi, totusi, usor accelerat.
Asa l-a descris Djwhal in materialul lui Alice Bailey.
Sufletul batran
Toate monadele sau scanteile spirituale individualizate au fost create la inceput in acelasi moment. In acest sens toate monadele au aceeasi varsta.
Termenul de suflet batran se refera la cate vieti a avut un suflet in incarnari Pamantene sau materiale. Djwhal a spus ca sufletul obisnuit impreuna cu toate cele 12 personalitati ale sale sau extensii de suflet a avut in jur de 2000 de vieti.
Sufletele mai batrane au avut intre 2500 si 3000 de vieti.
Caracteristicile sufletului
Iubirea neconditionata, caracterul atotcuprinzator, bucuria, fericirea, abilitatea de a fi singur, indiferenta divina, impersonalitatea, detasarea, libertatea, serenitatea, calmul interior, responsabilitatea, intelepciunea, intuitia, toate sunt caracteristici ale sufletului.
Acestea sunt calitatile descrise de Djwhal khul in materialul lui Alice Bailey.
Djwhal face o alta diferentiere foarte interesanta intre fericire, bucurie si extaz.
El spune ca fericirea este o reactie a personalitatii. Bucuria este o calitatea a sufletului.
Extazul este o calitate a fi-una cu monada.
Lumina sufletului
Atentia unui maestru este atrasa catre personalitatea incarnata de stralucirea luminii interioare a acelui individ.
Cand lumina a atins o anumita intensitate, iar aura o anumita nuanta, iar vibratia totala a atins o rata si o masura specifica, apare si maestrul.
Alegerea studentului de catre maestru este determinata de karma din trecut, de asocierile din trecut si de raza pe care se afla fiecare personalitate incarnata.
Sufletul si ierarhia
Ierarhia spirituala este de fapt lumea sufletelor.
Referitor la suflet exista trei tipuri de lucratori ierarhizati:
• Suflete: Acei initiati care au trecut de cea de-a patra initiere in care corpul sufletului sau sufletul cauzal a fost distrus. Ei sunt paznicii planului.
• Suflete-personalitati infuzate: acesti discipoli si initiati ai primelor trei initieri, prin care sufletele lucreaza la indeplinirea planului.
• Aspiranti inteligenti: aceia care nu sunt inca suflete-personalitati infuzate, dar care recunosc un plan divin si cauta bunastarea camarazilor lor.
Stadiile incipiente ale evolutiei personalitatilor incarnate
Stadiul cel mai incipient de evolutie al omului consta in deschidere liniei de comunicare dintre personalitate catre suflet, astfel incat sufletul sa poata fi capabil din ce in ce mai mult sa se afirme prin intermediul ei.
Pe masura ce extensia de suflet se dezvolta sufletul este capabil sa domine in totalitate si sa controleze personalitatea astfel incat sa nu aibe ganduri sau dorinte diferite.
Omul de pe Pamant care nu are absolut nici un antrenament, nu are nici o comunicare cu sufletul sau. Ti se intampla sa te uiti la stiri sau sa vezi oameni in lume si sa te intrebi cum de sunt capabili sa faca lucrurile ingrozitoare pe care le fac?
Acesta este partial motivul.
Nu au nici o conexiune cu sufletul, si de aceea sunt condusi de personalitate sau de ego-ul negativ. Sunt deconectati de la intuitie, constiinta si dorinta de a face bine si de a iubi care sunt detinute de suflet.
Precum evolutia personalitatii consta in a invata sa exprime doar sufletul, la fel consta si evolutia sufletului sa exprime doar monada.
O extensie de suflet nedezvoltata sau personalitate incarnata uita de aceasta conexiune cu sufletul sau si se simte destul de independenta si separata.
Sufletul in propriul sau plan se implica intr-un amalgam de activitati.
Daca dorim sa-i atragem atentia trebuie sa-i demonstram sufletului ca putem face personalitatea
sa-i fie de folos.
Sufletul stie ca anumite parti ale evolutiei sale pot fi obtinute numai prin personalitatile sale pe Pamant.
Daca ne uitam la multe din personalitataile de aici de pe Pamant vedem extensii de suflet ale caror corpuri astrale sunt pline cu emotii negative si ale caror corpuri mentale sunt interesate de bani, putere, hedonism si televiziune.
Nu este dificil sa vezi ca sufletul poate nu este atat de interesat si se concentreaza pe altcineva dintre celelate 12 extensii de suflet.
Sufletul in planul sau este atat de expansiv, incat este imposibil pentru el sa se manifeste complet prin una din extensiile sale de suflet. In acelasi fel, monada in planul sau nu este capabila sa se manifeste vreodata complet prin intermediul unuia din sufletele sale.
Triada spirituala
Triada spirituala este spiritul cu cele trei invelisuri prin care se exprima monada.
Cele trei invelisuri ale spiritului sunt vointa spirituala, intuitia si mintea superioara.
Monada se exprima prin aceste principii, asa cum sufletul se exprima prin triada spirituala inferioara a celor trei personalitati (corpurile fizic, mental si emotional).
Manualul-Ascensiunii-Dr-Joshua-David-Stone.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu