Motto

"Chipurile sunt aratate omului si lumina dinauntrul lor Se ascunde In chipul luminii Tatalui.El se va descoperi,iar chipul Lui [va fi] ascuns de lumina Lui. (Cor.4,4-6)"

30 ianuarie 2013

Crezul meu-Biserica mea

  
Crezul meu-Biserica mea
--------------------------------------
-  Cred ca de la o varsta incolo cu totii incepem sa avem parte de anumite convingeri, rodul unor decantari interioare, rodul unor framantari, ganduri, experiente din viata....
   Ceea ce purtam cu noi  vesnic este acum, aici, pe pamant, atenuat mult de valul materiei; cu toate acestea esenta ramane, ca  o samanta care candva poate rodi, poate sa infloreasca si poate exulta de preaplin.
   Si, cand aceasta samanta rodeste iar esenta ei se varsa , se deschide in lume, ea va impregna, amprenta universul nostru cu armoma ei; poate fi buna sau rea,  suava sau daunatoare dar este o pata de energie care se va face cunoscuta, care isi va face loc, care va vibra ; nu etern, nu vesnic ci doar o clipita, in marele unives, neconceput de larg, de vesnic...
   Si pentru  ca suntem cu totii energie, pentru ca acum ne aflam intr-un stadiu de energie condensata , pana la si in materie, Fiinta noastra se revarsa , isi manifesta preaplinul ei peste lume, in lume ; uneori pentru lume.Spun uneori pentru  lume,  desi ar trebui sa fim cu totii constienti ca suntem interconectati, interdependenti  si orice miscare energetica a noastra amprenteaza irevocabil universul, de la macro la micro.
   Cel care este mereu constient de miscarea energetica ce se petrece in forma subtila, va sti ca orice va face se va duce in eter si se va intoarce la el; va sti ca orice va spune va pleca in viteza in lume si va reveni la el; orice va simti va reveni, amplificat pana la el; si va fi constient ca ceea ce a trimis va primi: bun sau rau.
   Cel care este constient de aceste miscari va incerca sa fie cat mai corect si  cat mai drept . Se va proteja pe el si va proteja orice fiinta, in orice spatiu, in orice  manifestare!
   Dar cel care are aceasta miscare constienta in propria lui esenta, cel care manifesta deja insasi esenta   sa, ajunge sa exprime efectul acestor miscari energetice, care se releva de la sine, care se naste  instantaneu si care face  acea samanta  a Sinelui Individual  sa activeze preaplinul sau.
   Ajunge sa fie insasi Iubirea, insasi intelegerea, insusi ajutorul pentru  ceilalti! 
   Ajunge la un moment dat sa inteleaga ca acesta este rostul, unul dintre ele, al vietii impreuna pe pamant, in carne si oase, in fiinta de om si ajunge sa fie chiar Iubirea, chiar Intelegerea, chiar Mila, chiar Ajutorul...
   Si mai ajunge  sa realizeze instantaneu sa suntem chiriasi ai trupurilor umane si ca sufletul si spiritul se exprima in lume; ca suntem spirite inalte venite sa mai traim o epxerienta, frumoasa sau nu, sa ne bucuram sau nu de avantajele materiei, simturilor de carne, simturilor lumesti.Ajunge sa inteleaga ca viata este importanta in orice forma a ei, ca orice creatie este chemata sa se exprime, ca orice creatie este sfanta, prin insasi viata din ea; ca orice fir , particula isi are rostul ei  si ca nimic nu exista si nu se misca fara voia divina.Intelege ca totul este din voia divina si ca orice poate sa se nasca sau sfarsi doar prin voia Tatalui ceresc....
   Apoi, stie de la sine ca un trup uman este doar un vehicul, perisabil, care va servi un timp acestei unice experiente; si mai stie  ca   el poartea , darul scump si unic al universului, spiritul .Intelege  firesc ca  se poarta o cuminicare si o relatie intre spirit si spirit, intre suflet si suflet si cunoaste natura divina, care doreste sa sfinteasca trupul; intelege ca natura umana este primara, instinctuala si ca ea poate fi dominata, indreptata, slefuita si ridicata la rangul de inger pe pamant.
   Si pentru  ca pe pamant vorbesc ingerii intre ei, ei va  sti ca toti oamenii sunt frumosi, prin samanta divina care le curata trupul, el va  sti ca suntem cu totii lumina, iubire si armonie...
   Si cum de la cel ce intelege un adevar am ajuns la ingerii pe pamant, cu totii, cei care vom asculta cu urechea divina universul, vom sti sa facem din acest loc un loc mai bun, mai frumos, un loc unde Dumnezeu sa se oglindeasca in zilele sale de sarbatoare si odihna, slavind insasi creatia Sa!
    Crezul meu, este aceasta constientizare-aceea ca suntem seminte de lumina, care vor rodi ceea ce seamana; si daca semanam Iubire, va inflori iubirea pe pamant! Si daca semanam Armonie, va inflori armonia pe pamant.Si daca vorbesc cu in inger, am sa stiu ca el si-a desfacut aripile peste lume si ma va invalui si pe mine cu minunea lui
.Si daca ingerii au ales sa faca un loc mai bun si mai iubitor aici pe pamant, s-ar putea ca Tatal sa zambeasca de bucurie si sa doreasca sa mentina creatia Sa.
    Biserica mea- orice  manifestare care vine sa bata la usa Tatalui , ca un fruct inflorit, care sa dea o samanta vie, stralucitoare si dulce, buna si folositoare!
   Imi doresc ca aceasta biserica sa aiba cati mai multi adepti, practicanti.Fiecare poate cladi  si ridica , crea un loc mai bun, mai frumos pe pamantul atat de iubit de noi toti si de divinitate!
Cu drag, Harmony